vrijdag 31 maart 2017

Ikje (Opdracht 4)

Mijn terugreis.

In de zomervakantie ben ik met de treinen van Emmen naar tilburg gereden met alleen een meereiskaartje. Ik stapte gewoon in en ging bij iemand zitten en vroeg of ik met hem mee mag reis en dat ging mocht ook. Maar de man ging weg en zat toen alleen in de coupe op een jonge na die 2 stoelen achter mij staat. En toen kwam de conducteur langs om iedereen te checken en dat ging goed. Alleen die jonge stapte uit en zat daar alleen. Even later kwam dezelfde conducteur langs en zei: “Ik heb jou al gehad och?” en ik zei daarop “ja dat klopt” en ze liep verder. Ik was so blij dat ze verder liep.

Ollie (Opdracht 3)





Hoe doe je een ollie

Een ollie is een trick waarbij je met het skateboard een sprong maakt.

Je begint eerste door op het skateboard te staan en rond te rijden.
Je zet je voorste voet ongeveer in het midden van je board en je achterste voet staat op de kicktail (het achetste van je skateboard).

Vervolgens ga je door je hurken en druk je met je achterste voet omlaag.

Als dan springt haal je eerst je eerste voet omhaag en later pas je tweede voet en dit zorgt ervoor dat het bord omhoog gaat.

Terwijl je springt en het bord omhoog gaat probeer je met je voorste voet het bord naar voren te duiwen doormiddel van je zijkant van je voet er langs te glijden. Doordat je het bord weg duwt duw je het bord recht en maak je een ollie.

Nu moet je nog landen met bijde voeten op het bord.'

Tip: niet bang zijn, je moet het gewoon doen!

'Ups' en 'downs' (extra opdracht 23)

Een excentrieke meid met een eigen wil en een passie voor creatieve bezigheden en cultuur. Op de middelbare begon ze last te krijgen van een angststoornis waarvoor ze naar de psychiater moest. Na 7 jaar 'ups' en 'downs' heeft ze de angst onder controle en kan ze zichzelf zijn in het dagelijks leven. Het heeft haar 3 pogingen gekost om de juiste weg te vinden in haar leven, maar drie keer is scheepsrecht. Eindelijk de juiste weg ingeslagen te zijn heeft ervoor gezorgd dat ze geluk vond met haar vriend.

Vijftig tinten mintgroen (extra opdracht 11)

Afbeeldingsresultaat voor mintgroen verfMijn ouders wilde vorig jaar de woonkamer opnieuw schilderen. Mijn moeder wilde iets fris, mijn vader wilde dat mijn moeder stopte met zeuren. Samen gingen ze naar de bouwmarkt om een frisse kleur te halen voor in de woonkamer. Honderden kleuren hingen aan de wand. En dat waren alleen nog maar 'Flexa' binnen kleuren. Iets fris. Daarmee liepen mijn ouders door het gang pad. Iets fris. Iets fris. Geel? Nee natuurlijk geen geel, dat ziet er niet uit. Blauw? Schat, het is geen babykamer. Oranje? Pfff. Groen? Misschien, maar wel een frisse groen. Uiteindelijk stonden ze voor de mintgroen. Dachten ze dan. Mintgroen kun je namelijk niet krijgen in een verf. Je hebt Vol eucalyptus, Midden eucalyptus, Puur eucalyptus, Appelgroen, Citroengras, 85% citroengras, Oceaangroen, Exotic emerald, Palmboom, Turkooisgroen, Patinagroen, Signaalgroen en ga zo maar door. Simpel gezegd: de woonkamer is nu wit. Welke kleur wit dan? Morning snow, sorry voor het misverstand.

Welkom op antares (Opdracht 2)

Welkom op antares


Antares is een basisschool met veel verschillende culturen en afkomsten, hierdoor kan je van elkaar heel veel verschillende dingen leren die je normaal niet krijgt in de les. Verder vindt Antares het ook belangrijk dat de ouders worden betrokken. Er is dan ook een ouderkamer waar je dan met andere ouders kunt praten over de school en ook workshops worden gegeven.


Het team van antares staan klaar voor uw kind. Ze willen het kind heel graag les geven en helpen met problemen. Ook als u als ouder vragen hebt staan ze voor u klaar.

De school staat in een mooie wijk waarbij ze toegang hebben tot een mooi leer en speel terrein.

Naar groep 3 (Opdracht 4)



Hoi,

Op mijn oude basisschool hadden we dat we een een keer een doordraai middag naar de klas waar je het jaar erop naartoe ging.Ik ging naar groep 3 en dacht dat ik dan ook officieel in groep 3 zat. De volgende morgen inplaats van naar mijn groep te gaan, ging ik naar groep 3. Toen kwam de juffrouw van groep 3 naar mij toe en vroeg: ‘Zit je wel in de goede klas?’  Daarop had ik toen op gereageerd met ‘Dit is toch mijn nieuwe klas’ Nadat ze het hadden uitgelegd, dat ik pas volgend jaar hier in de klas kwam, vind ik het erg gênant en dat was het ook. Nu kan ik er wel gelukkig om lachen.


Woorden: 120

Lekker en gezond brood (Opdracht 3)


Hoi,

Brood zonder gist is makkelijk te maken en ook nog gezond. Perfect voor een lesje koken of bakken. Hieronder kun je lezen hoe je dat doet.

  • Pak een kom en doe daar het deeg in.
  • Gebruik warm water voor de deeg. Dit maakt het deeg soepeler.
  • Pak een deegplank en bestrooi die met bloem.
  • Maak het deeg een beetje vochtig op een bloem bestrooide deegplank.
  • In het begin zal het deeg eerder scheuren dan rekken. Blijf het kneden totdat het glad en elastisch is.
  • Verdeel het deeg ,als je klaar bent met kneden, in 2 delen.
  • Pak 2 vormen en doe daar de broden in.
  • Pak daarna een mes
  • Maak als de broden in de vormen zitten met een mes een zigzagvormige snee aan de bovenkant van elk brood.
  • Bestrijk daarna de bovenkant van de broden met warm water of met olie om ze vochtig te houden.
  • Bak daarna de broden tot ze aan de zij- onderkant donkerbruin zijn.


woorden: 165






Internationaal onderwijs (opdracht 2)


Hoi,

De wereld is met elkaar verbonden, dat betekent dat het onderwijs dat ook kan zijn. Op het ISE, International School Eindhoven zitten kinderen van allerlei nationaliteiten bij elkaar en krijgen ze samen les.

Kinderen uit India, Spanje, Amerika en nog vele meer samen in een klas. De leerlingen leren zo niet alleen hun mede schoolgenoten, maar ook de gewoonten en gebruiken van verschillende culturen. Niet alleen leerzaam, maar ook interessant!

De leraren van het ISE zijn behulpzaam, aardig en betrekken je echt bij de school. Door middel van gesprekken, festiviteiten, open dagen-en avonden etc..

Kom gerust een keer kijken en zie zo het internationaal onderwijs in werking. Het zal je kunnen verbazen.

woorden: 113

Lentekriebels - (opdracht 4)

Lentekriebels.

Mijn neefje van 4 komt iedere week bij ons langs. maar nu nam hij laatst een bosje narcissen mee. Dus mijn moeder had deze in een vaas gezet.
Deze stond vervolgens de hele week in de woonkamer. lekker in het zonnetje.
Een week later kwam mijn neefje zoals gewoonlijk weer langs.
Maar tot zijn verbazing was er een narcis gaan hangen.
En toen zei mijn neefje hij is zo vrolijk geworden van het weer dat die flauw is gevallen.

Instructie handen wassen - (opdracht 3)

Instructie handen wassen:

Beste collega’s hier heb ik een instructie gemaakt voor het handen wassen.
Hierbij wordt stappen uitgelegd hier dat u het beste uw handen kunt wassen.
Dit is geschikt voor iedere leeftijd dus kan gebruikt worden bij alle klassen.
Bij kleuters vraagt het wel wat extra uitleg maar daarvoor kunt u de onderstaande instructie kaart raadplegen. ik hoop dat jullie hier wat aan hebben. Succes!

Stap 1: Zet de kraan aan het liefst met lauw water.

Stap 2: Doe een klein beetje zeep op uw handen.

Stap 3: Smeer uw handen goed in doe dit met meerdere bewegingen. probeer ook de plekken tussen uw vingers goed te raken.

Stap 4: was uw handen nu goed met het water. Schrob ook hier goed tussen uw vingers.

Stap 5: Zet nu de kraan uit.

Stap 6: Droog uw handen goed af en zorg ervoor dat niks meer nat is.




Waarom OBS De Korenbloem - (opdracht 2)

Waarom OBS De Korenbloem?

OBS De Korenbloem is een openbare basisschool die zich erg veel verdiept in de thema’s die zij geven. er is erg veel contact met de ouders omdat het kind niet alleen leert op school maar ook thuis. op deze manier krijgen de ouders ook een goed beeld van wat er op school gebeurt.

Het is een openbare basisschool waar wel ruimte is voor godsdienst , dit wordt dan extern geregeld. om zo aan ieders wens te voldoen.

De school probeert zoveel mogelijk dingen te ontwikkelen vanaf de kleuterklas wordt er al veel in groepsverband gedaan. dit om zo vroeg mogelijk met de sociale-emotionele ontwikkeling te beginnen. ook wordt er veel gelet op de cognitieve ontwikkeling.
Door middel van de vele thema’s wordt constant aan de creatieve ontwikkeling gewerkt.

Het is ook de eerste gezonde school van oirschot. ze zijn in 2016 tot gezonde school benoemd. we letten hier dus extra goed op en promoten het eten van gezonde producten dan ook erg.

Mijn stage ochtend - (opdracht 1)

Mijn ochtend op stage:


Mijn wekker gaat iedere stagedag om half 7. Ik ga dan vervolgens douche en omkleden.
Om kwart voor 8 fiets ik aan naar stage en ik kom daar om 8 uur aan.


Daarna vinden gelijk de dag voorbereidingen plaats met mijn stagebegeleider. we zetten de kring klaar en leggen vast wat spullen klaar voor de werkles. daarna gaan we koffie halen en gaan we klaar staan bij de deur om de leerlingen te verwelkomen. er kunnen in de ochtend ook altijd gesprekjes plaats vinden met de ouders.


Daarna beginnen we de dag met de kring, kinderen kunnen dan hun bevindingen van het weekend en de dag ervoor mededelen. daarna lezen we eventueel een verhaaltje voor aan de kinderen. ook kan er een kringactiviteit worden gehouden. dat kan dan met rekenen of taal te maken hebben.

Hierna gaan we werken of buitenspelen dit wisselt iedere dag af omdat er twee kleuterklassen zijn. daarna gaan we fruit eten en sluiten we de opstart af.

Goede daad ( Opdracht 4 )

Een doodnormale dag, al terug fietsend naar huis genietend van het weer draai ik de bocht om.
Ik maak een scherpe bocht en ga vol op de rem omdat er een werker voor me ligt die aan de weg bezig is.
Helemaal vergeten onze weg ligt open al een paar dagen.

Eenmaal aangekomen bij mijn huis hoor ik zachtjes "Help".
Ik kijk om me heen en ik zie een fiets ondersteboven in een kuil liggen, met daarbij een bejaarde man.
De man was tot val gekomen in de kuil doordat er geen fatsoenlijk pad was om te fietsen.
Ik kwam er al snel achter dat ik hem niet in mijn eentje kon helpen.

Samen met een werker de man overeind geholpen !

Instructie ( Opdracht 3 )

Web Whatsapp Gebruiken !?

Tegenwoordig gebruikt iedereen bijna Whatsapp, dit is een platform voor berichten naar elkaar te sturen door middel van het internet.

Een tijdje geleden heeft Whatsapp een nieuwe feature uitgebracht, namelijk Web Whatsapp.

Dit staat de gebruiker toe om via zijn/haar webbrowser te whatsappen.

Dit gaat alsvolgt:
*Pak uw telefoon 
*Zorg dat je telefoon verbonden is met het internet dit kan door middel van Wifi of via een 3g hotspot via uw provider.
*Open Whatsapp op uw telefoon

*Je krijgt nu soort van camera op je telefoon hou deze open !
* Open op uw computer een webbrowser naar keuze. ( voor apple gebruikers zal dit safari zijn, voor windows kunt u het beste Google Chrome gebruiken)
* Ga naar https://web.whatsapp.com/
* Eenmaal aangekomen zult u dit venster treffen





*Wilt u ingelogd blijven vink dat het vakje aan?
 *Richt je camera op het vakje ( QR Code ) 
* Nu opent web whatsapp en kunt u chatten via uw web browser
* Zorg wel dat uw telefoon verbonden blijft met het internet



Veel chatplezier !

Positief blijven (opdracht 4)

Positief blijven (opdracht 4)

En eindelijk was het dan zover , op naar het ziekenhuis.
De dagen ervoor vielen de zenuwen nog wel mee, maar toen ik aankwam in het ziekenhuis begonnen de zenuwen.
Uiteindelijk belandde ik in de operatiekamer, onder algehele narcose en weg was ik.
Na de operatie had ik veel pijn, en was het moeilijk om positief te blijven.
Na een tijdje kwam de dokter nog even kijken hoe het ging, en natuurlijk vertellen hoe de operatie was verlopen.
De operatie was geslaagd , alles zag er netjes.
Ik moest een nachtje in het ziekenhuis blijven, de volgende dag kwam de fysio even kijken.
De oefeningen verliep bij de anderen veel beter, mijn kamergenoten bleven mij maar stimuleren.
Lisa dit kan jij!

Dus zo moet je iedere dag blijven denken, bij elke uitdaging die op je pad komt.

Een gezonde traktatie (opdracht 3)

Een gezonde traktatie (opdracht 3)

Wij willen de leerlingen en ouders stimuleren om in plaats van een ongezond een gezonde traktatie te kiezen.
Hieronder volgen een paar voorbeelden die u eventueel zou kunnen gebruiken.


Recept 1 : luchtballon met fruit.


Dit heb je nodig:
  • Kleine bekertjes
  • Rietjes
  • Ballonnen
  • Fruit (bijvoorbeeld aardbeien)

Zo maak je het:
  1. Bevestig 3 of 4 rietjes aan een bekertje.
  2. Vul het bekertje met fruit.
  3. Blaas de ballon zo groot mogelijk op zodat hij tussen de rietjes blijft zitten.


Recept 2: Fruitijsjes

Dit heb je nodig:
-Aardbeien
-Sinaasappels
-Kiwi’s
-Ijsvormpjes met stokjes

Zo maak je het:
  1. Was en pureer de aardbei.
  2. Schil de kiwi’s en pureer deze.
  3. Pers de sinaasappels uit.
  4. Vul de ijsvormpjes met de gepureerde aardbeien , kiwi’s en het sap van de sinaasappel.
  5. Stop de vormpjes in de diepvries en wacht totdat deze bevroren zijn.






Recept 3: komkommer-aardbeien spiesje

Dit heb je nodig:
-Lange satéprikkers
-komkommer
-cherrytomaatjes
-Aardbeien

Zo maak je het:
  1. Schaaf met de kaasschaaf de ongeschilde komkommer in lange dunne linten.
  2. Was de aardbeien en cherrytomaatjes.
  3. Rijg de komkommer , aardbeien en tomaatjes om de spies.
    Begin met rijgen aan de onderkant van de komkommerlint, prik daarna pas een aardbei op de spies.
    Vouw de komkommer er overheen, prik daarna een tomaatje erop en vouw de komkommer terug.
    Slinger zo de komkommer om de aardbeien en de tomaatjes.

Zonder zorgen (opdracht 4)

Ik haast me naar de bushalte. Ik haal twee oudere dames in onderweg. Hun uiterlijk heeft iets Oost-Europees. Ze zijn diep in conversatie. De bus komt aanrijden en het meisje naast mij stapt eerst in. "Goedemorgen", klinkt het vrolijk uit de bus. "Hallo", zegt het meisje terug. "Volgens mij willen die twee dames ook meerijden chauffeur." De dames waren nog een goede 20 meter verderop. Ik was benieuwd naar het antwoord van de buschauffeur. "Dan wachten we daar toch even op", zegt hij. "Wat aardig", denk ik bij mezelf. "Goedemorgen, zonder zorgen", zegt de chauffeur tegen mij. De dames komen haastig aan. "Rustig maar mevrouw, denk aan uw hart", zegt de chauffeur. De bus rijdt aan. "Er is toch nog een beetje hoop voor de mensheid", denk ik bij mezelf.

Fotol-IJS-tje (opdracht 3)

Je hoeft nooit meer je ijsstokjes weg te gooien én je fleurt je kamer er leuk mee op: een fotolijstje van ijsstokjes!


Afbeeldingsresultaat voor fotolijstje met ijsstokjes

Wat heb je nodig?
- IJsstokjes (minimaal 4)
- Verf
- Kwast
- Lijm
- Glitters, stickers, stiften, etc. om te versieren
- Eventueel een stukje lint of draad om het op te hangen
- Een leuke foto natuurlijk!

Hoe moet je het maken?
- Maak een vierkant van ijsstokjes (dit kan van 4, 6, 8, 10, etc. ijsstokjes, maar ik hou even 4 aan) door 2 stokjes neer te leggen en er dan 2 bovenop te lijmen.
- Verf het vierkant van stokjes een mooie kleur.
- Optie: maak nu het stukje lint of draad vast met lijm om het lijstje later op te hangen. 
- Versier de voorkant van het fotolijstje zoals je zelf wilt. 
- Plak de foto aan de achterkant op. Zorg wel dat de goede kant naar voren wijst. 
- En klaar is je fotol-IJS-tje!  

Optie: Je kunt er natuurlijk veel meer maken. Maak ze in verschillende kleuren en maten. Als je 8 ijsstokjes hebt kun je een dubbele maken zoals op het plaatje hierboven. Gebruik je fantasie en creativiteit!

Bron: http://www.knutselsvoorkinderen.nl/knutsels/Fotolijst_01/

Leren met de toekomst. (opdracht 2)

Leren met de toekomst. (opdracht 2)
De school is verdeeld in drie units, verder is het schoolplein en elke ruimte ingericht om leerlingen uitdagend hun eigen spel te laten kiezen.

Onze visie is onder anderen er voor zorgen dat kinderen beseffen en ervaren wat ze allemaal kunnen.
Zo blijven de leerlingen erg betrokken , ze zijn hierdoor erg geconcentreerd en nemen een onderzoekende houding aan.
Om die betrokkenheid te creëren geven we onderwijs dat niet te moeilijk, maar ook niet te makkelijk is.
Iedere leerling is anders en heeft een andere onderwijsbehoefte nodig.
Met ons onderwijs spelen we in op de verschillen tussen de leerlingen, daardoor kunnen we onderwijs geven wat goed bij de leerling past.

Onze school heeft een Brabants verkeersveiligheidslabel, dat houdt in dat we verkeersonderwijs zowel praktisch als theoretisch op een goede manier verzorgen.
Dat houd ook in dat wij werken aan verkeersveiligheid rondom de school, denk hierbij aan veilige routes tussen school en huis.

levensles (opdracht 4)



Ik als persoon leer door dingen te zien en te observeren, dit heeft me uit veel situaties gered en heb ik veel dingen kunnen voorkomen, maar als persoon heb je geen ogen in rug, al probeer ik wel goed op te letten wat voor personen ik om mij heen heb en heb ik liever 3 vrienden dan 30. want ik zeg altijd hoe groter je cirkel hoe minder dat je cirkel draait. Ik heb van veel mensen afstand moeten nemen die mij altijd tegenhielden in mijn proces door omstandigheden die ik liever privé houd, dit zag ik als levensles en dit wil ik jou ook graag meegegeven. Laat je eigen niet tegenhouden. doe wat jij denkt wat goed is en kijk goed om je heen wie bij jou cirkel past en wie niet. en je zult fouten maken, daar leer je van. Ik als persoon heb me eigen verbeterd door fouten te maken. dit was mijn levensles.

Slaan en schoppen (Opdracht 1)


Om 7.15 uur ‘s ochtends gaat mijn wekker. Ik kleed mij aan, maak mijn eten, pak mijn tas en spring op mijn fiets. Om 8.30 wanneer alle kinderen zijn binnengestroomd, begint de dag. We beginnen in een kring en praten over het weekend. Rick roept de hele tijd door de kring heen. Ik wijs hem meerdere keren er op om gewoon zijn vinger op te steken. Tijdens het schrijven slaat hij een meisje uit de klas. De afspraak bij het slaan is dat hij gelijk naar de conciërge gaat. Ik spreek hem rustig aan en vraag of hij mee wilt lopen. Hij wilt niet luisteren en loopt weg, wanneer ik het nog een keer probeer begint hij te schelden. Als ik hem wil vastpakken begint hij te slaan en te schoppen. Mijn begeleider haalt de conciërge en ook hij probeert rustig te vragen of hij mee gaat. Wanneer hij ook naar hem niet luistert moet hij hem optillen en stevig vasthouden om hem mee te krijgen. Aan het einde van de dag komt hij me een knuffel geven en zijn excuses aanbieden. Zo gaat het elke week dan wel een aantal keer.


Een kuikentje van pompoms (Opdracht 3)

Benodigdheden:
  • Lijm
  • Schaar
  • vilt, papier
  • wol
  • karton

  1. Knip uit karton twee gelijke cirkels met in het midden een gat. Hoe groter de cirkel en het gat, hoe groter de pompom.

  1. Leg de cirkels op elkaar en omwikkel ze beide met wol. Wikkel door tot het gat in het midden bijna vol zit.

  1. Bind de begindraad om de cirkel heen vast, zodat die niet los kan schieten.

  1. Schuif de wol op de zijkant van het karton iets opzij en steek de onderste punt van een schaar tussen de twee cirkels. Knip alle wikkelingen door. Zorg dat de onderste punt van de schaar tussen de twee cirkels blijft.

  1. Trek de kartonnen cirkels iets uit elkaar en bind een draad tussen de twee cirkels door stevig om de wikkeldraden heen. Knoop de draad goed vast. Knip de draadeinden niet af.

  1. Haal het karton weg en schud de pompoen goed uit. Knip hem zo nodig wat bij.

  1. Maak op dezelfde manier nog een tweede pompom en knoop de twee pompoms aan elkaar vast met de draadeinden.

  1. Knip uit vilt of papier twee oogjes en een snaveltje en lijm dit op en aan de pompoms.

Roc Tilburg onderwijsassistent: ik zou er heen gaan! (opdracht 2)


Ik zou zelf mijn kinderen zeker stimuleren om voor deze opleiding te kiezen. De opleiding is super goed. Je krijgt in de vakken die je moeilijk vindt extra aandacht en er is altijd wel iemand die je vragen kan beantwoorden. De overstap vanuit de middelbare school wordt hier zeker makkelijker gemaakt. Je wordt erg goed opgevangen door je SLB’er (mentor). De sfeer die op school hangt is erg aangenaam dat komt ook door alle woorden die er verspreid staan door de school. Het zijn allemaal dingen die voor een goed pedagogisch klimaat zorgen. Als je kind graag met kinderen wil werken maar weet niet precies wat ze wil is dit ook zeker een aanrader. De doorstroommogelijkheden zijn nog eindeloos vanuit deze opleiding. Ik zou zeggen zeker doen. Maak de enige juiste keuze, kies voor ROC Tilburg onderwijsassistent!


Gescheurde broek. (opdr 4)

Gescheurde broek.

Krrr… Klonk het in de bus. Iedereen keek achterom, daar zat ik, mijn broek scheurde uit. Ik voelde dat ik helemaal rood werd. Mijn vriendinnen lachten me heel hard uit. Ik durfde me niet meer te bewegen. Over 10 minuutjes moest ik de bus uit en dan zou iedereen mijn gescheurde broek kunnen zien. Gelukkig had een van mijn vriendinnen een grote sjaal bij die ik omsloeg. Toen we de bus uit liepen, liep ik in het midden. Ik voelde dat er ogen op mij gericht waren, vuurrood checkte ik uit. Snel pakte ik mijn fiets en fietste vliegensvlug naar huis. Thuis aangekomen trok ik snel een andere broek aan en vertelde het verhaal aan mijn gezin.

Veters strikken! (opdracht 3)



Beste collega's/stagiaire's, voor jonge kinderen is het lastig om hun veters te strikken. We hebben hier daar ook een stappenplan voor je. Hiermee kun je de kinderen precies stap voor stap uitleggen hoe ze hun veters moeten strikken. volg dit goed en dan zul je zien dat al jou groep 1/2 kinderen gestrikte veters hebben.


Stap 1: Leg de veters naast de schoenen

Stap 2: Pak beide veters vast met allebei de handen

Stap 3: Leg de veters over elkaar

Stap 4: Haal een veter onder de andere door

Stap 5: Trek beide veters aan en maak een platte knoop

Stap 6: Maak dan een lus met de rechter veter

Stap 7: Leg de linker veter over de lus heen

Stap 8: Pak de linker lust vast met de andere hand

Stap 9: Pak de rechter lus vast met de linker hand.

Stap 10: Trek de beide lussen aan.


Dit is het stappenplan, maar dit moet je natuurlijk vaker dan 1 keer oefenen, jonge kinderen leren in praktijk door veel te oefenen dus geef ze daar dus ook de tijd en ruimte voor en begeleid ze waar nodig is. Ik hoop dat je hier genoeg aan hebt. Hier nog in een instructiekaart!Afbeeldingsresultaat voor veters strikken instructie

Deze plek is OK (Opdracht 2)


Deze plek is OK

Basisschool Meander

Doordat ik nu al bijna twee jaar op deze basisschool stage loop ben ik veel wijzer geworden van wat deze school de kinderen te bieden heeft en hoe het contact is tussen docent en kinderen en docent en ouders. Op deze basisschool heb ik ook gezien dat dit goed is, als ik kijk hoe vaak de docent contact heeft met de ouders dan is dat meer dan dat ik ooit gezien heb. Als je je kind naar deze basisschool laat gaan dat krijg je heel veel informatie over het kind hoe hij/zij het doet, meestal is dat overal wel maar op deze basisschool zie ik wel dat er zeker elke dag wel contact word gezocht voor en na schooltijd en dat vind ik nou zo goed aan deze school dat er veel contact is tussen docenten en ouders.

Afbeeldingsresultaat voor bs meanders