vrijdag 31 maart 2017

Lekker en gezond brood (Opdracht 3)


Hoi,

Brood zonder gist is makkelijk te maken en ook nog gezond. Perfect voor een lesje koken of bakken. Hieronder kun je lezen hoe je dat doet.

  • Pak een kom en doe daar het deeg in.
  • Gebruik warm water voor de deeg. Dit maakt het deeg soepeler.
  • Pak een deegplank en bestrooi die met bloem.
  • Maak het deeg een beetje vochtig op een bloem bestrooide deegplank.
  • In het begin zal het deeg eerder scheuren dan rekken. Blijf het kneden totdat het glad en elastisch is.
  • Verdeel het deeg ,als je klaar bent met kneden, in 2 delen.
  • Pak 2 vormen en doe daar de broden in.
  • Pak daarna een mes
  • Maak als de broden in de vormen zitten met een mes een zigzagvormige snee aan de bovenkant van elk brood.
  • Bestrijk daarna de bovenkant van de broden met warm water of met olie om ze vochtig te houden.
  • Bak daarna de broden tot ze aan de zij- onderkant donkerbruin zijn.


woorden: 165






Geen opmerkingen:

Een reactie posten