Hoi,
Brood zonder gist is makkelijk te maken en ook nog gezond. Perfect voor een lesje koken of bakken. Hieronder kun je lezen hoe je dat doet.
- Pak een kom en doe daar het deeg in.
- Pak een deegplank en bestrooi die met bloem.
- Maak het deeg een beetje vochtig op een bloem bestrooide deegplank.
- In het begin zal het deeg eerder scheuren dan rekken. Blijf het kneden totdat het glad en elastisch is.
- Verdeel het deeg ,als je klaar bent met kneden, in 2 delen.
- Pak 2 vormen en doe daar de broden in.
- Pak daarna een mes
- Maak als de broden in de vormen zitten met een mes een zigzagvormige snee aan de bovenkant van elk brood.
- Bestrijk daarna de bovenkant van de broden met warm water of met olie om ze vochtig te houden.
- Bak daarna de broden tot ze aan de zij- onderkant donkerbruin zijn.
woorden: 165
Geen opmerkingen:
Een reactie posten