donderdag 30 maart 2017

recept (opdracht 3)

Gezonde bananenpannenkoekjes met pindakaas.

Ingrediënten:
2 bananen
3 eetlepels pindakaas
100 ml melk
2 eieren
50 gr havermout
1 theelepel bakpoeder
Fijngehakte pinda’s (optioneel)
Bereiding
Mix alles (behalve de pinda’s) in een blender of keukenmachine door elkaar tot een beslag. Je kunt ook eventueel de banaan met een vork prakken en met een garde mengen met de rest van de ingrediënten.
              
Verhit een beetje boter in een pan en schenk een beetje beslag hierin in 2 hoopjes (of 1 grote, of meerdere kleine). Laat aan de randjes wat aanbakken en wacht met draaien tot er luchtbelletjes aan de bovenkant te zien zijn. Bak ook de andere kant nog 2 a 3 minuten. Schep er op het laatst eventueel wat extra pindakaas op, de pindakaas gaat door de warmte iets smelten. Maak het feestje compleet met wat fijngehakte pinda’s.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten